İnternette Büyük Harf Kullanımı

Yazar Profili : FxTrader

Neden İnternette büyük harf kullanılmaz biliyor musunuz? Pek çok kişi bunun sebebini bilmediği için her harfi büyük harf ile yazmakta sakınca görmemektedir. Oysaki internetin de kendine has bir dili ve adabı vardır.

İnternette Büyük Harf İle Yazmak Ne Anlama Gelir?

Türkçe imla kurallarına göre büyük harf kullanımı belirli kuralları vardır. Genelde alışkın olduğumuz özel isimlerin ve cümlenin son bulduğu nokta, ünlem ya da soru işaretinden sonra gelen kelimenin ilk harfi büyük harf ile başlar. Ancak hiçbir zaman cümlenin tamamı büyük harf ile yazılmaz.

Ödev, kompozisyon ya da kitap başlıklarının tamamen büyük harf ile yazıldığını görmüş olabilirsiniz. Ancak web sitelerinde yayınlanmak üzere yazılan makalelerin tamamen büyük harf ile yazılması pek görülen bir durum değildir. Bunun ise en büyük sebebi konunun başında belirttiğimiz gibi internet adabıdır.

İnternet adabına göre büyük harf ile yapılan yazışmalar, söylenen sözler bağırmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle hoş karşılanmaz. Bu durum sadece web site içerikleri ile sınırlı da değildir. Sosyal medya paylaşımları, yorumları ya da Whatsapp yazışmalarınızda tamamen büyük harf ile yazarak ifade ettiğiniz her cümle bağırarak söylenmiş bir söz olarak anlaşılır.

Tamamen büyük harf ile yazılan yazılar bağırmak anlamına geldiği içinde rahatsız edicidir. Bu nedenle web siteleri tamamen büyük harf kullanmayı tercih etmezler.

Makale Yazarken Büyük Harf Kullanımı

Web siteleri için makale yazarak içerik üreten yazarların internet dilini ve adabını biliyor olmaları gerekir. Makalenin yazımında büyük harf kullanımının bu beklenti doğrultusunda gerçekleşmesi önemlidir.

Öncelikli kural makalenin hiçbir kısmında tamamen büyük harfler ile yazılmış kelimeler yer almaması gerekmektedir. Makalenin ana başlığı ve alt başlıklarında ise her kelimenin sadece ilk harfi büyük yazılır. Örnek vermek gerekirse;

“İNTERNETTE BÜYÜK HARF KULLANIMI” şeklinde konulan başlık yanlış bir yazımdır.

“İnternette Büyük Harf Kullanımı” şeklinde konulan başlık ise doğru kullanıma örnektir.

Makale satış sitelerivasıtası ile satış yapan yazarlar arasında yer alıyorsanız bu kurallar çerçevesinde içeriklerinizi hazırlamaya dikkat etmelisiniz. İçeriklerinizde bu kurallar doğrultusunda ana başlık kullanmaya ve bol bol alt başlıklar ile makalenizi daha okunur kılmaya özen gösterebilirsiniz.

Gerek satışa koyduğunuz hazır makale başlığında ya da açıklamasında gerekse yazar profiliniz de tamamen büyük harf kullanımı yapıyor musunuz?

Lütfen kontrol edin ve bu yanlışı düzeltin. Aksi takdirde potansiyel alıcılarınıza bağırarak hitap etmiş olabilirsiniz. Müşterilerinizin bağırarak satış yapan ve internet adabının bu en basit kuralını hala bilmeyen bir içerik satıcısı ile çalışma ihtimalleri oldukça düşük olacaktır.

Sizlere içeriklerinizde fayda sağlayacağını düşündüğüm birkaç link bırakmak istiyorum. Şayet profesyonel makale yazarak para kazanmak istiyorsanız bu blog yazılarının her kelimesi sizin için altın değerinde olacaktır.

 

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Liste İçerik Nedir? Liste İçerik Nasıl Hazırlanır? Liste İçerik Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evergreen İçerik Nedir - Neden Önemlidir?

En İyi 3 LSI Anahtar Kelime Oluşturucu ve Araştırma Araçları