Kaliteli İçerik Nasıl Hazırlanmalı?

Kaliteli İçerik

Sitemizde bizde dahil, hepimizin tek derdi aslında bu! Alıcı da, yazarı da bu konuda farklı standartlara ulaşabilmek için sürekli deneyimler elde etmek için çabalamakta. 

Farkettik ki, iki taraf içinde " kaliteli içerik " anlayışı, teknik anlamda aynı olsa da, terim ve nitelik olarak farklı özellikler taşıyor.

Yazarlar için :

İçerik yazarları, kaliteli içerik elde edebilmek için yaptığı araştırmalarda hep belirli standartlarla karşılaşıyorlar aslında. Seo uyumlu olması ( Sözde seo uyumlu değil, başta Wordpress web sitelerinin vazgeçilmezi olan Yoast SEO ve All in One SEO eklentileri ile ciddi anlamda örtüşen ) , genel dil ve imla kurallarına uygun olması, anahtar kelime kullanımı ve içerikle bütünleşen video ve görsellerle zenginleştirilmesi.

Aslında biz bu standartları yaklaşık 8 aydır sabit sayfa olarak sizlerle paylaşıyoruz. ( Detayları burada bulabilirsiniz! )
Burada yer alan teknik detayların yanı sıra, düzen ve başta özgünlük olmak üzere " müşterilerin beğenisini ve platformdaki sürekliliğinizi " sağlayacak tüm bilgileri verdiğimize inanıyoruz. Tabi, birazda yazarlarımızın konu hakimiyeti, içeriğin detaylarıyla nitelikli bilgiye erişmesi de kendi çabaları ile mümkün.

Alıcılar için :

Alıcılar için durum biraz daha farklı. Zira, deneyimleri sayesinde birçok farklı yazar ile çalışma fırsatları yakalamış kişiler olduklarından farklı pencereden bakıyorlar olaya.
Alıcılar için " kaliteli içerik " ; ziyaretçinin dikkatini çeken başlıktan başlar. Sonrasında, konunun nitelikli bilgi içerecek olması, yapı kurallarına uygun olması,  basit bir konuda dahi olsa, benzerlerinden farklı özgün anlatımı ve detayları ile dikkat çekebilmesini ister. Görseller ile zenginleştirilmiş liste içerikleri düşünelim. Liste içerikler, nasıl ki son zamanların en dikkat çeken içerik türleri arasındaysa; her alıcı da bu zenginlikte bir içeriğe kesinlikle hayır demeyecektir. Onun yanı sıra, web sitesine gireceği zaman düzenleme konusunda kendisini yormayacak içerik ister. Başlıkların, alt başlıkların, anahtar kelime kullanımının gerçekten de konuya uygun biçimde kullanılmış olması, onlar için çok önemlidir. Sonuçta, para vererek aldığı bir içeriğin, kendisine faydası olması için maksimum tertip ve düzende olması onun açısından son derece önemli.

Buraya kadar sanırım herkes kendi bölümüyle ilgili tespitlerimizde bizlerle hem fikir.

Şimdi bu aşamadan sonra, 3. kişi olarak biz tanımlayalım " kaliteli içerik nasıl olmalı? " sorunuza yanıt olarak;

* Kaliteli içerik; başlığı ile dikkat çekebilmeli. İnsanda merak uyandıracak, barındırdığı bilginin niteliğini " işte aradığın burada!" diyebilecek kadar çarpıcı olmalı.
* Düzen konusunda, kesinlikle yazım hatası ve cümle yapısı bozukluğu barındırmamalı. 13-14 kelimeden fazla cümlelerin yer almamasını tavsiye ederiz.
* Alt başlık kullanımı, içeriğin bütünü ile devam edecek anahtar kelime grubundan seçilebilir. Semantik yazım tekniği, genel içerik yapınızda benimsenmelidir.
* Anahtar kelime kullanımını, ilk cümleler içerisinde tavsiye ederiz.
* ÖZGÜN OLMALI! Arkadaşlar, kopya - fazlaca alıntı ve re-write dediğimiz yazım tekniğini çabucak terkedin! Kimse sizden daha deneyimsiz değil bu piyasa!
* Kaliteli içerik bilgi verebilmeli. Bilgi verdiğini sanarak, fazladan cümle kurma çabaları belki şimdi değil, ama sonra mutlaka karşınıza sorun olarak çıkacaktır.
* İçeriği 400 -500  kelime ve üzerinde yazmaya özen gösterin. Konuyu üstün körü anlattığınız her içerik, sadece denemeye değerdir! Vazgeçilmez olmak için, nitelikli içeriğinizi besleyen farklı alt başlıklarla oluşturun.

Kalite anlayışında her zaman " işin hakkını vermek " prensibine sahip olmanız son derece önemli. Bu sayede, hem alacağınız olumlu tepkiler hem de platformlar içerisinde alternatif değil direkt olarak tercih edilen serbest zamanlı yazarlar arasında yer almanız açısında da size faydası olacaktır. Kaliteli içerik oluşturmak, sadece " yazmak " anlamından ziyade, yazar arkadaşlar açısından bir çalışma stilinin benimsenmesi kadar önem verilmesi gereken bir konudur. 

Alıcılar olarak, bu tarzı benimseyen her yazar biz eminiz ki, takip edilmeye ve tercih edilmeye değer içerik yazarlarıdır.