Sitemizde kayıtlı olan üye ve yazarlarımız - sitedeki nick ( isim ) ve mailleri ile üye olmalılar.

Artması Hedeflenen Asgari Ücret Fiyatları ve Makale Ücretlerinden Beklentileriniz H.k

Aralık 2022 düzenlendi kategorisi Soru - Yanıt ve Yardım Konuları

2022 Yılını geride bırakmamızın ardından kaçınılmaz bir şekilde yeni zamlar, yeni fiyat düzenlemeleri ile 2023 Yılına pek mutlu olmayan bir adımı attık atacağız. Her ne kadar içerik üreticisi olarak fiyatlarımı ortalama seviyelerinde tutmaya çalışıyor olsam da ister istemez kafa karışıklıkları ile karşılaşıyoruz.

İnanıyorum ki bu merak sadece bana ait değildir. İçerik üretimine yeni başlamış, daha önceden içerik üreten pek çok kullanıcının da akıllarında bazı sorular vardır diye düşünüyorum. Hepimize ait bir dil olabilmek adına soracağım soruların bazıları şu şekilde;

  • Makaleyaz.NET Sisteminde alıcı olarak yer alan kullanıcıların 2023 Yılında 100 Kelime ücretinden beklentisi nedir?
  • Aldığınız içeriklerde sizi rahatsız eden eksikler nelerdir? Özellikle fiyat artışı konusunda adımlar atacak olan yazarların sizler için içerik üretirken genel anlamda nelere dikkat etmesini isterdiniz?
  • Aldığınız içeriklerde artan fiyatlar ile birlikte ek olarak görmek istediğiniz beklentiler nelerdir?
  • 100 Kelime ücretlendirmelerine gelecek olan fiyat artışları içerik alım-satım konusundaki tutumunuzu ne derece etkileyecek?

İçerik üretimi yapan ve Makaleyaz.NET üzerine satış yapan kullanıcılar için ise 100 kelime ücretlerini ne derece yükseltmek istediklerini. Alacakları 100 kelime ücretlerinden memnun kalıp kalmayacaklarını sormak istiyorum.

Hepsinden ayrı olarak; Yeni yılınızı şimdiden kutlar, bol sağlık ve bol sevgi ile gelmesini dilerim^^ ❤️

Yorumlar

  • Gündeme dair güzel bir tespit olmuş. Teşekkürler @SYELGEL

    Bu konu altında tüm arkadaşların fikirlerini duymak isteriz.

  • Eski tabirle "hortlatmak" gibi olacak ama hazır anket açılmış iken kendi görüşlerimi belirtmek istiyorum.

    Bu sitede yazarlık yapmaya başladığım Mart ayında 100 kelime ücretini 2.5₺ olarak belirlemiştim. Sitede üçüncü ayım (bu mesajı yazdığım an itibariyle) dolmak üzere ve ben bu süreç içerisinde hazır makaleler için 100 kelime ücretimi 3.6₺'na çıkardım. Tabii ki bu yükselişte makalenin SEO uyumlu olması, görsel açıdan daha zengin olması ve konuyu daha iyi anlatması konusunda öğrendiklerimin ve kazandığım tecrübelerin bir etkisi oldu. Daha uzun vadede edindiğim tecrübelere bağlı olarak Türkçe hazır makaleler için 5-6₺ seviyelerine çıkmayı planlıyorum.

    Ankete göre asgari ücret için 1.5₺ olarak kalmasında fikir çoğunluğu elde edileceğini düşünmekle beraber oyumu en az 2₺ olmasından yana kullandım. %20 olan komisyon oranının ise artmaması taraftarıyım, çünkü bu durum gelirlerini korumak isteyen yazarların fiyat artışına gitmesine ve buna bağlı olarak fiyat artışına giden yazarların satışlarının azalmasına, fiyat artışına gitmeyen yazarların ise gelirlerinde azalmaya neden olabilir.

    Benden bu kadar :)
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .