Yeni Siteyle Adsense Başvurusu | Google Adsense Onayı

Birçok web sitesi, son zamanlarda daha çok Google Adsense ‘den onay almak, reklam geliri elde edebilmek için açılıyor. Bu konuda, hem fikir olan herkesin bu yazıda olduğundan şüphe yok.

Peki, yeni bir site açarak Google Adsense nasıl alınır?

Öncelikle Google Adsense ‘in web sitesi sahipleri için önemini açıklayalım. Neden, her web sitesi sahibi Google Adsense reklamları alarak yayınlamak ister?

a.) Gelir Elde Etmek

İlk ve tartışmasız tek sebep budur aslında. Google Adsense, Google’ın toplam gelirinin %78 ‘ini oluşturan devasa reklam ağının yayıncı ayağıdır. Bu dev pastadan, reklam verenlerin reklamlarını kendi sitelerinde yayınlayarak reklam geliri elde etmeyi hedefleyen web sitesi sahipleri bu sebebi önceliklerinin başına koyar her zaman.

b.) Google İndexleme Hızının Artışı

Bu reklamlar sayesinde, sitenizde yeni yayınlanmaya başlayan içerikleri neredeyse aynı gün içinde hatta aynı saat veya dakikada indexlendiğini biliyor muydunuz? Aslında, çoğu web sitesi sahibinin bu mücbir telaşı, böyle bir yöntemle kısa yoldan çözülmüş oluyor. İnternette sıklıkla göreceğiniz “Sitem index almıyor?“ sorusunun cevapları arasında bunu da mutlaka değerlendirin. Google, algoritması gereği reklam yayınları için yayıncı web sitelerini sürekli kontrol eder ve yeni içerikleri yeni reklam dönüşümleri için hızlıca ağa dahil eder.

c.) Site & Proje Satışında Her Zaman Avantaj Sağlar

Gelirli bir sitenin satışında istenen ücret, gelirsiz sitelere nazaran oldukça yüksektir. Böyle bir avantajı, satış için kendi lehinize çevirmek istiyorsanız mutlaka Google Adsense Gelirli bir site olmalı.

3 sebep, Google Adsense başvurusu için oldukça yeterli sanırız.

O halde, gelin ideal bir Google Adsense başvurusu için diğer detaylara göz atalım.

Google Adsense Başvurusu Yapmak


Google Adsense Web (Site reklamları için geçerli) başvurusu için olmazsa olmaz şüphesiz bir web sitesidir. Web sitenizin, yayın ilkesi ne olursa olsun bazı başvuru ve reklam yayınlama standartlarına sahip olması gerekiyor elbette. Google, yayın ilkeleri konusundaki tüm detaylarını bu bağlantıda sürekli güncel biçimde paylaşıyor.
( https://www.google.com/intl/tr_tr/adsense/start/)

 

Hem detaylar hem de sıfırdan başvuru aşamalarının detaylıca anlatıldığı bu sayfadan, sahip olacağınız bir web sitesi ve Google hesabı(Gmail maili) sayesinde başvurunuzu hızlıca oluşturabilirsiniz. Google Adsense başvurusu öncesinde, mutlaka genel Google Reklam Politikalarına göz atın. Burada, hangi tip sitelerin kabul edildiği – edilmediği ne tür reklamların yayınlandığı ne tür içeriklerin kabul edilip- edilmediği, başvuru sahibinin yayıncı geçmişi, web sitesinde olması gereken standartlar (sabit sayfalar öncelikle) şeklinde birçok detayı bulabilirsiniz.

Sizin için şöyle kısaca özetleyelim örneğin,

* Yeni bir web sitesi için, alan adı geçmişi önemlidir. Alan adınızı seçerken mutlaka önceki yayın hayatına dikkat edin. Geçmişte edindiği olumsuz deneyimler, alan adınızla başvurduğunuzda sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

* Başvuru öncesinde, sabit bazı sayfaların web sitenizde mutlaka yer alması gerekiyor. Örneğin, Gizlilik Politikası, Kullanıcı Sözleşmesi, Çerez Politikası, KVKK Açık Beyanı, İletişim Sayfası, Hakkımızda Sayfası, Künye (Özellikle haber sitelerinde), İmtiyaz ve İletişim bilgilerinin açık beyanları vb. gibi detay barındıran ama başvuru öncesinde mutlaka sitenizde olması gereken sabit sayfaları oluşturmadan başvurunuzu yapmayın.

* Sitenizin başvuru öncesinde, en az 1 aylık diğer Google servisler tarafından elde edilmiş dataya sahip olması lazım. Google Search Console, Google Analytic bu datanın elde edilmesi için vazgeçilmez ve mutlaka tavsiye edilen iki servistir. Google Adsense başvurusu öncesinde, mutlaka bu datalar kontrol edilecektir.

* Ortalama olarak bir bilgi olsa da deneyimlerden yola çıkarak şu kadarını tavsiye edebiliriz. Başvuru öncesinde web sitenizde en az 20 adet, ortalama 600-800 kelime arası içerik olmalı. Bu içeriklerin, özgün ve genel yayın ilkelerinize uygun biçimde olması sizin için avantaj. Görsellerinizin özgünlüğü, nitelikli oluşu da son derece önemli. Düz bir yazı şeklinden ziyade, zengin içerik standartlarını barındırmasına dikkat edin. Örneğin, 700 kelimelik bir içerikte en azından 3 veya 4 telifsiz görsel, 1 adet video olması sizin açınızdan Google Adsense başvurusunun onaylanması için olumlu olacak.

* İçerik girişlerinizin düzenli yani standart bir periyotta yayınlanmış olmasına özen gösterin. Siteyi bir anda dolu göstermek için, 15-20 gelişi güzel içerikle doldurmanızın hiçbir şekilde mantıklı bir yanı yok. Örneğin, bir içerik yayınlama planı oluşturun kendinize. Sitenizle en az 1 ay sonrasında başvuru yapacağınızı düşünürseniz, her gün 1 veya 2 içerik ile zamanlanmış içerik paylaşımı size uygun olacaktır.

* Bir aylık süreyi genel anlamda baz aldık, fakat bu süre öncesinde yapılan başvuruların sitenin henüz Google ‘da yeterli ziyaretçi & içerik datasının servislerce toplanamayacağını düşünüyoruz. Hem bu süre, sitenizin info (Google dizinindeki index information “sıralamadaki temel meta bilgisi “oluşması) için yeterli olacaktır.

 

Bu aşamaya kadar, sağlıklı bir Google Adsense başvurusuiçin gereken detayları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Bundan sonraki paylaşımımızda,Google reklam gelirleri için maksimum fayda elde edebilmek için bazı tüyoları paylaşmaya çalışacağız.