Sektörel bir içerik nasıl hazırlanmalı?

Merhabalar,

Bu seferki blog yazımızda; hem platformdaki yazar arkadaşlara bilgi aktarmak hem de, genel olarak kurumsal web sitesi içeriği hakkında bilgi edinmek amacında olan müşteriler için yardımcı olmaya çalışacağız.

Yazıya başlamadan önce, şunu açıkça belirtmek isteriz ki; standart bir web sitesi ( Blog, portal, forum, haber sitesi vs...) güncel veya ilgi çekici içeriklerle doludur. Fakat, sektörel yani kurumsal bir alanda hizmet veren firmaların web siteleri ise, daha çok yapılan iş / sunulan hizmet / satılan ürün hakkında bilgi barındırmalıdır.

Bu kuralı temel alarak, yazımıza başlayabiliriz:

1- İçeriklerinizi , aynı kulvarda olsanız bile rakiplerinizden kopyalamayın!

Belki de sıklıkla düşülen bir yanlış bu.Daha doğrusu, evet en büyük hatamız bu oluyor. Çünkü, internette biliyorsunuz ki; aynı işi - aynı ürünü - hatta aynı hizmeti sunduğumuz onlarca hatta yüzlerce şirket var. Bu şirketlerin web sitelerinde, tıpkı sizlerin sunduğu hizmet / ürün ve işi anlatan birçok içerik mevcut. Yeni bir web sitesi açtığınızda, önceliğinizin sitenizin içeriğini doldurmak olduğunun farkındasınız. Ve, hemen benzer web sitelerini araştırmaya başlıyorsunuz. Hatta, çoğu zaman " Ne olsa aynı şey bizim de yaptığımız / sattığımız ? " diyerek; rakiplerinizi farkında olmasadan, sizlerin önüne taşıyorsunuz dijital dünyada. Zira, internetin en büyük arama motoru ve hatta en büyük şirketi olan Google, sürekli gelişen algoritmaları ve yapay zeka teknolojisi sayesinde, kopya içeriklere savaş açtığını açıkla belirtmiştir.

Siz, rakiplerinizi kopyaladığınız sürece; başta web siteniz aracılığı ile yapacağınız seo çalışması olmak üzere; daha işin başında kendi ayağınıza sıkmış oluyorsunuz.

2- İtibarınız için, özgün kalın!

Bunu hem web sitenizin içeriği, hem de görsel / tasarım açısından dikkate almalısınız. Rakibe benzer bir tasarım, rakibine benzer bir içerik ile, aynı bir şirketin faaliyetlerini değil, neredeyse rakibinizin reklam ve tanıtımını yapmış gibi görünürsünüz. Bunu siz farkedemeseniz de, potansiyel müşterileriniz olan ziyaretçileriniz , ilk ziyaretlerinde fark edeceklerdir. Zira, yaptığınız iş / sattığınız ürün için bir hayli araştırma yapmış olmalarından ötürü, karşısına çıkan ilk sitelerin - sonrakilerle arasında fark olmadığını görecek. İlk siteler de, özgün ve nitelikli bir kurumsal imaj çizen, Google'da her zaman üst sıralarda yer alan siteler olduğundan, ondan sonra gelen sitelere sahip şirketleri de, aynı siteleri gibi aynı kefeye koyacaktır. 

3- Sitelerinizde etkileşimde kalacağınız alanlar oluşturun!

Bunun en güzel ve basit örneği, blog sayfalarıdır. Kurumsal bir web sitesi açtığınız ve içeriklerini özgün şekilde girmeye başladığınız zaman; mutlaka bir blog alanı da ayırın. Bu blog alanında, yorum ve yanıta fırsat veren alternatif özellikleri de olsun. Bu sayede, sizle iletişime geçmek adına yorumları dahi kullanan ziyaretçileriniz olacaktır. Onları dikkate alarak yapacağınız açıklamalar, işinize olan saygıyı ve teknolojiyle içice bir şirket prestiji ile perçinlemiş olacaksınız. 

4- İçeriklerinizde, hizmetleri / ürünleri yüzeysel değil - detaylı biçimde sunmalısınız!

Sıradan bir boya badana işi dahi yapsanız, bu işin detaylarını ziyaretçilerinizle web siteniz üzerinden paylaşmanız gerçekten çok önemli.
Örneğin; teknik bilgilerle müşterilerinize sunacağınız hizmetlerin detaylarını aktardığınızda , işe hakimiyetiniz konusunda pozitif bir öngörü sahibi olursunuz müşterileriniz tarafından.

Hangi alanda, ne tür boya kullanacağınızdan - ekip çalışması dahilinde, iş başlangıcı ve sonrasında uygulanacak işlemlere kadar vereceğiniz bilgiler, müşterinin henüz sitenizdeyken bile ikna olasılığını arttıracaktır. Zira, birçok müşteri ve ziyaretçinin bu bilgileri web sitelerinde yayınlamayan firmalara bu tip soru ve sorunlarla ulaştıklarını; çok iyi biliyoruz. Sonuçta, her ne kadar bu sektör içerisinde; edindiğimiz bilgiler sadece kendi sektörümüzle ilgili değil. Hizmet verdiğimiz birçok sektörden, yapılan geri dönüşler sayesinde; onların da müşteri / ziyaretçi tarafında ne tür tepkiler aldığını biliyoruz.

5- Vaatleriniz - sınırlarınızdır. Zorlamayın!

Farklı olmak, yerine getiremeyeceği taahhütleri sıralayarak,sitesinde sadece dolu gözüken bir web sayfasına sahip olmak değildir.
Farklı olmak; işine saygı - emeğine saygı ve müşterisine saygıdır. Bu saygıyla, bu özveriyle mesleğinizi icra ettiğiniz alanlarda; güven ve kalite zemininizi; dijital dünya içerisinde dahi sarsmayınız.



Platformumuzda, 1 yıl içerisinde 350'ye yakın kurumsal içerik projesi; %91 memnuniyet derecesi ile teslim edilmiştir. Platformumuzda bulunan birçok içerik yazarı, bu konuda hem gerçek hayatta sahip oldukları mesleki tecrübeleri, hem de internet üzerindeki araştırma & yazıya dökebilme kabiliyetleri sayesinde, birçok firmanın - birbirinden farklı sektörün özgün ve seo uyumlu içeriklerini hazırlamaktadır.


Sizde, bu kaliteli içerik hizmetini deneyin. Memnun kalmanız için, başından sonuna her türlü soru & sorunlarınız için buradayız.