Sitemizde kayıtlı olan üye ve yazarlarımız - sitedeki nick ( isim ) ve mailleri ile üye olmalılar.

Yazar Olarak Nereden Başlamalısın?

Merhabalar ben oğuz ve özel ekip üyesiyim. Hemen her gün içerik yazıyorum. Başladığımdan bugüne kadar işim neredeyse tam zamanlı işe dönüştü.

Peki bunu nasıl yaptım? Şanslı mıydım? Yoksa başkaları mı tavsiye etti?

Hiçbiri için hayır.

Hayatınızın bazı noktalarında bazı şeyleri hayal eder ve inanırsınız. Ancak gerçek farklıdır ve çoğu zaman gerçekleşmez. Kısaca bu planlarınızın %99’unun olmayacağı anlamına gelir.

Ama sorun yok! Çünkü bende sizler gibi en baştan başladım.

Ayrıca yazarlıktan önce işten ayrılmış, parasız ve borcu olan sıradan bir insandım. Çoğu zaman umutlarımı kaybediyordum çünkü bende sizler gibi başarısız olma korkusu çekiyordum.

Kendinizi şunun yerine koyun! Mezun olmuşsunuz ve 2 sene boyunca iş arıyorsanız, artık vazgeçiyorsunuz ve çeşitli işler yaparak geçinmeye çalışıyorsunuz. Giderek yalnızlaşıyor ve hayata karşı umudunuzu kaybediyorsunuz. Siz olsanız ne yapardınız?

Onca acı ve ızdıraptan sonra ara ara yaptığım makale yazarlığını bir adım öne taşımak istedim. Ve sadece bir sitenin tasarımını kodlamak için web sitesine girdim (makaleyaz.net ile ilk karşılaşmam). İlana denk geldim, örnek makale attım. Kabul edildim ve özel ekipte yer aldım.

Özel ekibe girmemle bitmedi çünkü henüz sitede makale yazmamıştım. Sadece 100 kelimesi 1,5 TL ile başladığım makale yazarlığına şimdi portföyümü genişleterek daha yüksek ücretlere çalışıyorum.

Makaleyaz.net’te başladığımdan bugüne kadar neredeyse her gelen işi yapmaya özen gösterdim. Çünkü portföyünüz ne kadar geniş ise müşteriye fiyat teklif aralığınızı genişletebilirsiniz.

Başlarda bireysel ve sahış şirketlerine makale yazıyordum. Şimdi ise pek çok medya şirketine makale ve editörlük hizmeti sunuyorum. Ama bunu bazen günde 16 saat çalışarak ve uyumayarak yaptım. İstersen sende yapabilirsin.

Ancak şunu unutma yazarlık meşaketli bir iştir. Yapması zor gelebilir ama yaptıktan sonra keyifli gelecektir 😊

Hayatına yazar olarak başlamak istiyorsan, önce dene. Seviyor musun? O halde her gün ve aylarca yaz. Bıkmadın mı? Bazı günler uyuma ve belinde ağrı çek. Seviyorsan, işte doğru yerdesin 😊

Bonus: Bunların haricinde yazarlığa başlayıp devam ettiğinde şu faydaları göreceksin:

  • Stres seviyen en aza inecek
  •  Dışardan asosyal görünebilirsin ancak sen kendi iç dünyanda sosyalsin. Ne de olsa sürekli düşünüyorsun 😊
  •  Evet doğru! Evinde veya istediğin yerde çalışabilirsin. İki şeye ihtiyacın olacak bir bilgisayar ve internet 😊

Yorumlar

  • Herkesin başlangıç hikayesi farklıdır, sizinki böyle olmuş ve çok güzel yerlere gitmiş. İlk makalenizde özel ekibe alınmanız aslında başlı başına bir şans iken kendinize şanssız demeniz biraz fazla alttan almak gibi olmuş  :3
    Sizleri tebrik ediyor ve yazarlık hayatınızda başarılar diliyorum.
  • alp3rkum dedi:
    Herkesin başlangıç hikayesi farklıdır, sizinki böyle olmuş ve çok güzel yerlere gitmiş. İlk makalenizde özel ekibe alınmanız aslında başlı başına bir şans iken kendinize şanssız demeniz biraz fazla alttan almak gibi olmuş  :3
    Sizleri tebrik ediyor ve yazarlık hayatınızda başarılar diliyorum.
    Teşekkürler  :)
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .