Sitemizde kayıtlı olan üye ve yazarlarımız - sitedeki nick ( isim ) ve mailleri ile üye olmalılar.

Neden Localhost Sunucumda Wordpress var? Makale Yazarken Onu Nasıl Kullanıyorum?

Aralık 2022 düzenlendi kategorisi Yazım Teknikleri Paylaşımı

Genel anlamda yaptığım bir tekniği paylaşacağım bir yazı olacağını şimdiden belirtmek istiyorum. Bilgi sahibi olmak, içerik üretme konusunda farklı yöntemleri denemek isteyen herkesin okumasını da tavsiye ediyorum. İyi okumalar^^

Neden Localhost Sunucumda Wordpress Var?


Bir süredir, aslında uzunca bir süredir. İçeriklerimi localhost sunucuma kurduğum Wordpress sistemi üzerinden üretiyorum. Localhost mantığını daha önce duymayanlar için kısaca açıklamam gerekirse;

Bilgisayarınızı sunucu haline getiren ve Wordpress gibi pek çok web hizmetini çalıştırmanıza imkan tanıyan sunucu sistemidir. Dışarı kapalı olan ancak Port yönlendirmesi ile birlikte kendi bilgisayarlarınızı sunucu haline getirerek Web projelerinizi bile tanıtabileceğiniz Localhost, içine Wordpress sistemi kurarak içerik yazmanızda size yardımcı da olabilir.

İçeriklerimde SEO uyumuna dikkat ediyor, satın alan içerik yayınlayıcıların ise ek olarak bir şey yapmadan yayınlayabilmesini hedefliyorum. SEO konusunda her ayarın yerli yerinde olmasını teyit etmek, bazı SEO kurallarını gözden geçirerek içeriklerime uygulayabilmek için Wordpress sistemine eklenti olarak kurulan

  • YoastSEO
  • Rank Math

Makale Yazarken Onu Nasıl Kullanıyorum?

Gibi SEO kontrol araçlarını kullanıyorum. Elbette bu hizmetleri kendi başınıza sunucu açarak kullanmak zorunda değilsiniz. Semrush içerik oluşturma aracı gibi web sitelerini kullanarak da böyle kontroller sağlayabilirsiniz. Ancak, onun ücretli olduğunu hatırlatmayı unutmamak lazım.

Tamamen ücretsiz şekilde içeriklerimi gözden geçirebildiğim bu yöntem ile içeriklerimi satın alan yayıncıların web sitelerine içerikleri yapıştırdıklarında ne gibi şeyler ile karşılaşacaklarını daha net bir şekilde deneyimleyebiliyorum.


SEO Puanları ve anahtar kelime dağılımını doğru yapmamı sağlayan, kendimce kurduğum ve uzunca bir süredir de işime yarayan bu sistem. Satmış olduğum içeriklerin Wordpress içerik oluşturucusuna aktarıldığında yüksek puan almasını sağlıyor.

Bu Yöntem Profilime ve İçeriklerime Fayda Sağlıyor Mu?

Elbette bunlar sadece Temel SEO ayarlarının yerli yerine en iyi şekilde oturması için kullandığım yöntemden birisi. Bunun dışında farklı yazım tekniklerini sürekli olarak içeriklerimde uyguluyor, içeriklerimi özgün bir şekilde yazıyorum.

879 Hazır içerik satışı boyunca aldığım 5 Yıldızlı yorumlar ile ilerlediğim tekniğin doğruluğunu gözlemleyebilirsiniz. 2019 yılında platformda katılmamdan bu yana profilimin hiçbir şekilde Uyarı almamış olduğunu ve tekniklerin doğru şekilde işlendiğini de bu şekilde gösterebilirim.

Hedef Neden Seri Üretim İçerikler Değil Kalite?

Günlük hayatımdan kalan zamanlarda makale yazıyorum. Çoğu zaman iki günde bir içerik girişi sağlıyorum. Elbette günde binlerce kelimeyi kolaylıkla devirebilecek kapasitedeyim. Bu sadece klavye kullanımında olan aşinalığım değil, içerik ürettiğim alandaki bilgim ile de kaynaklı.

Bir alanda içerik üretmeden önce o alan ile ilgili ne kadar bilgi sahibi olursanız üreteceğiniz içerikler de kaleminizden o kadar hızlı çıkacaktır.


Seri üretim kafasından uzak yaklaştığım makale yazarlığında odaklanarak, sakin bir şekilde içeriklerimi yazmam. Kullanıcılara doğru bilgileri daha net şekilde aktarmamı sağlıyor.

Açık konuşmak gerekirse düz yazılar ve seri üretim içerik piyasada en kolay bulunan içerik türlerinden. Yazım tekniklerinden uzak ve alışılagelmiş SEO doldurmaları ile yazılan, yazılmak için yazılan içerikler sadece profilinize değil içeriği sizden alan içerik yayıncısına da zararlar vermekte.

Bu nedenle; "SEO Şişirmesi" olarak üretilen içerikleri kesinlikle önermiyorum. SEO Şişirmesi tabirinin ne olduğunu daha net anlayabilmeniz için. Haber sitelerinin uyguladığı, bilgileri vermek yerine sadece sıralamada yükselmeyi hedefleyen boş ve işe yaramaz içerikler diyebiliriz.

Yani, bu alttaki Tatliş Rakunun masum kedişlerin mamasını çaldığı gibi. Okuyucuların zamanını çalan içerikleri üretmekten uzak kalmak. Sadece profilinizin değil İnternetteki içerik anlayışının da faydasına olacaktır ❤️


Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .