Sitemizde kayıtlı olan üye ve yazarlarımız - sitedeki nick ( isim ) ve mailleri ile üye olmalılar.

Open Office Uygun Dosya Kayıt Türü Hangisidir?

Ekim 2022 düzenlendi kategorisi Yazım Teknikleri Paylaşımı

Özellikle Office uygulamalarının lisansına sahip değilseniz kullandığınız ek uygulamalar makaleyaz.net formatını desteklemiyor olabilir. Bu gibi durumda yüklediğiniz içerikler site tarafından algılanamıyor ve 0/0TL olarak gözüküyor olabilir.

0 Kelime gözüken içerikleriniz onaylanmadığı için içeriklerinizi satışa sunmanız konusunda da oldukça büyük sorunlar oluşturmakta. Peki, Office Lisansına sahip olmadan Writer belgelerini hangi türde kaydederek makaleyaz.net onayına göndermemiz doğru olacaktır?

Libre Office Doğru Dosya Türü Nedir?

Libre Office açık kaynaklı olan ve kullanımı tamamen ücretsiz olan. İndirmesi oldukça kolay olan bir Office alternatifidir. İndirmek için Buraya Tıklayabilirsiniz. Emeklerinizin çalınmaması, güvenli şekilde içeriklerinizi teslim edebilmeniz için "Warez İçerik" türlerinden uzak durmanız en büyük önerimizdir.

Tamamen Türkçe olarak indirebileceğiniz Libre Office, kurulum sırasında size hangi hizmetleri almak istediğinizi soracaktır. Writer özelliğini seçerek ilerleyebilir. Kolay bir şekilde kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Kurulum sonrası arayüz konusunda yabancılık çekmeyeceğinizden oldukça eminim. Hafif olması ile birlikte eski model cihazlarda da çalışan Libre Open Office, pek çok dosya türünü açmanıza da olanak sağlıyor.

Şimdi gelelim, makaleyaz.net için en uygun dosya formatına;

İçeriğinizi ayarladınız, tüm gerekli kontrolleri sağladınız. Sırada kaydetme aşaması. Sol üst taraftan Dosya>Farklı Kaydet aşamalarını izlemeli veya klavye kısa yollarından Ctrl+Shift+S kombinasyonlarını kullanmanız gerekiyor.

Normal şartlarda ayarlar sizde bu şekilde gelecektir. "Kayıt Türü" Alanındaki ODF türü, makaleyaz.net tarafından açılabilen ve kelimesi tespit edilebilen bir tür değildir. Bunu değiştirmeden kayıt etmek, sisteme yükleme sırasında hata almanıza neden olacaktır. Yükleme sırasında hata almıyor olsanız bile içeriğiniz 0 Kelime olarak gözükeceği için onay aşamasını geçemeyecektir.

Kayıt türü alanından dosya türünü Word 2007-365 seçerek dosyanızı Word formatına dönüştürerek kaydetmeniz gerekmekte. Sadece Libre Office değil, Open Office yapısını kullanan pek çok Writer aracında 2007 Office seçeneğini seçerek sorunsuz içerik yüklemesi yapabilirsiniz.

Aman Dikkat!

Word 2007-365 seçenekleri arasında bulunan ve sonunda "Şablonu" yazan seçeneği seçmediğinizden emin olarak ilerleyin.

İlk, birkaç kayıttan sonra hafızasına alan Open Office araçları, bir sonraki kayıtlarda sorunsuz ve zahmetsiz şekilde kaydetmenize olanak sağlamakta.

Aniden yaşanabilecek bilgisayar kapanmaları, güç kesintileri gibi durumlarda içeriklerinizin kaybolmamasını istiyorsanız henüz yazma işlemine başlamadan önce dosyanızı kaydetmeyi ve arada bir CTRL + S kısa yolları ile dosyanızı kaydetmeyi unutmayın.

CTRL + S ile içerik kaydetme alışkanlığını kazandıktan sonra cihazınızın kapanması durumunda en az kayıpla işinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Bol Kazançlar 😄

Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .