Sitemizde kayıtlı olan üye ve yazarlarımız - sitedeki nick ( isim ) ve mailleri ile üye olmalılar.

Sor Bakalım?

Eylül 2020 düzenlendi kategorisi Soru - Yanıt ve Yardım Konuları

Arkadaşlar Merhaba,


Yeni proje nedeniyle bir süredir bayağı bir telaşımız vardı. Şimdi biraz daha rahatım eskisine nazaran.

Bu post altında, makaleyaz.net ve yorumlakazan.net siteleri hakkında merak ettiklerinizin yanı sıra, bireysel sorularınızı da direkt olarak bana iletebilirsiniz.


  • Girişimcilik
  • Proje Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Nelerden- nasıl sakınılmalı?
  • Hangi stratejileri takip etmeli?

Ve benzeri, özellikle internet dünyasında merak ettiğiniz birçok konuda sorularınızı iletebilirsiniz.

Kendi yetkinliğim el verdiği sürece yanıtlamaya çalışacağım. Onun dışında, yetemediğim konularda da sizler için ufak araştırmalar yapabilirim.

Fazlaca özel olmadığı sürece, her türlü soru için samimi yanıtlara hazırım =)


Şimdiden ilgi gösteren her arkadaşımıza teşekkür ediyorum =)

Etiketlendi:

Yorumlar

  • Merhaba Efe Bey,

    Diyelim ki yeni bir web girişimi yapmak istiyoruz ancak bu girişim içinde verilecek olan hizmete yönelik ödeme alma/ ödeme yapma işlemleri de olacak.

    1-Bu işlemleri yapabilmemiz için şahıs şirketi kurulması gerekli mi? Şirket olmadan ödeme alarak hizmet verebilir miyiz?

    2-Şahıs şirketi kurmak çok zor ve maliyetli mi?

    3-Yeni bir proje de bu maliyetlere nasıl tahammül edebiliriz?

    4- Özellikle genç girişimcilere ya da ev hanımlarına yönelik bir destek var mı?

    Şimdiden teşekkür ederim. :)

  • Merhaba Nalan hanım,

    Herhangi bir hizmet veya ürün satışı durumunda, kesinlikle bir şirket açılışı yapılması şart evet. Yapacağınız işin hacmini önceden kestiremiyorsanız, bunun başlangıcı şahıs ( adi ) şirket olmalıdır.

    Özellikle, hesabınıza sürekli bir ödeme alma durumu varsa, belirli bir zamandan sonra artık gider pusulası ile işleri yürütmenizin bir anlamı ve değeri de yoktur.

    1- Ödeme alma / yapma durumunda şahıs şirketi ile artık tüm işlemleriniz hem yasal statüde, hem de resmi olarak kayıt altında olacaktır. Bu sayede, sonradan karşılaşacağınız vergi cezaları ve yaptırımlardan kurtulmuş olursunuz. Öyle ki, aslında yeni vergi sistemine göre aslında internetten sağlanan her kazancın, kişinin vergi dairesine bildirmesiyle vergilendirilmesi gerekmektedir. Bunu artık ticaret haline getiren ve geliri sürekli elde edenler, ödeme yaptıkları / aldıkları hesapları da bu sayede vergi sistemine tanımlamış olurlar. Hizmet verme, ürün satma - alma işlemlerine bireysel olarak da yapabilirsiniz elbet. Ama bir gün vergi dairesi tarafından yapılan çağrı, er yada geç posta kutunuzda olacaktır. =)

    Bu durumda, beyanınıza dayanılarak ve tüm hesap dökümleriniz inceleyerek, geriye dönük bir ceza veya toplu vergi ödemesine maruz kalabilirsiniz.


    2- Hayır. Oldukça kolaydır. Neredeyse 2 günde kurabilir ve aynı gün kapatabilirsiniz. Bunun için , en başından en sonuna kesinlikle bir muhasebe veya mali müşavir ile yola çıkmanızı öneririm. Yola çıkacağınız muhasebe ofisi veya mali müşavirlik bürosu mutlaka, internet gelir ve gider prosedürlerine, projelerin çalışma mantığına ve kazanç - gider sistemlerine hakim olmalıdır. Çünkü, internette yapılan işlerde klasik ve geleneksel ticarette daha farklı gelir modelleri mevcut. Ben şahsen, bu konuda tüm desteği aldığım Sayın İsmail Erdem OK'u öneririm. Kendisi, bu konuda ciddi bir tecrübe ve birikim sahibidir. Ortalama maliyetlere gelecek olursa, her yıl değişen oranlar mevcut. 2018 yılı itibariyle, benim yaptığım ortalama maliyet 1.200 TL civarındaydı. Noter, defter tastiki, imza sirküleri ve mali yetki vekaleti ile beraber cuzi bir miktar açılış tutarı var.

    Bu konuda en kesin bilgiyi, kesinlikle muhasebe veya mali müşavirlerden alabilirsiniz.

    3- Sermaye ile. Kuruluş masraflarının yanı sıra, projenizin en az 3-6 ay kadarlık bir başlangıç süresi olacaktır. Bu süre de, projeye dahil üyelerin reklam çeşitleri ile çekilmesi, tanıtım , promosyon vb. gibi işlemler neticesinde ortalama olarak 5-8 bin TL gibi bir rakama denk gelebilir.

    ( Bu tamamen projenin çeşidi, hedeflediğiniz kitleye erişim maliyeti vb.. konularda değişiklik gösterebilir. Benim belirttiğim tutarlar, kazanç elde edene kadar ki minimum gider tutarıdır. ) Bu giderleri dediğim şekilde ya öncesinde edinilmiş sermaye ile karşılamanızı öneririm. Yeni bir girişimde, çapı eğer bireysel çabaya dayanıyorsa , sermaye için kredi kullanımını tavsiye etmem şahsen.


    4- Elbette. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İŞKUR, Kalkınma Bakanlığı , TÜBİTAK, KOSGEB ve özel kurumlarca birçok teşvik uygulaması mevcut. Örneğin, KOSGEB ülkemizin bölgelerine özel olarak her bir bölgeye ayrı teşvik ve hibe listesine sahiptir. İş kolu, girişim boyutu ve girişimci kimliği baz alınarak çok farklı ve gerçekten cazip teşvikler var.

    Özellikle internet alanında yapılacak girişimler için yerli & yabancı , özel ve kamu alanında birçok destek ve teşvik seçeneği mevcut.


    Bu konuda detayları ve bu destek sağlayıcılara ulaşmak için önemli bilgileri buradan edinebilirsiniz >>>>>

    Benim tavsiyelerim : https://girisimfabrikasi.com/ - https://www.etohum.com/ - https://startupmarket.co/


    Özellikle kadın girişimciler için : https://startupmarket.co/arya-yatirim | https://egirisim.com/2017/09/15/kadin-girisimcileri-destekleyen-program-arya-kadin-yatirim-platformu-ile-tanisin/


    Umarım kısa tutsam da yardımcı olabilmişimdir. =)

  • Vermiş olduğunuz bu değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum @efeince ?

    

  • Rica ederim =)


    Evet, varsa devamını alalım =)

  • Her ne kadar vergisini veren bir platform üzerinden satış yapıyor olsak da. İlerleyen zamanlarda banka hesabına para girişleri nedeni ile takibe alınma durumumuz var mı? Şöyle ki, uzun soluklu düşünüldüğü zaman hesaba ciddi anlamda para girişi yapılabiliyor. bu gibi durumlarda banka tarafından takibe alınma ve vergi kanıtı istenme durumu bulunuyor mu? Bulunuyorsa ve bu gibi bir durum ile karşılaşırsak ne yapmamız gerekiyor?

  • İyi günler,

    makale sipariş işlemleri için hesabaa para yükleme nasıl yapılıyor? Yardımcı olur musunuz?

  • @yorusun


    Makale siparişini, içerik ihtiyacı olan standart üyeler yani alıcılar yaparlar. Yazarların, herhangi bir ücret ödemesine gerek yok. Onlar zaten siparişlere teklif vererek iş alan kullanıcı tipidir.


    Hesabınıza göz attığımızda, yazar olduğunuzu görüyoruz. O yüzden, ücret ödemeniz gereken bir durum yok. Siz sipariş açamazsınız, sadece var olan siparişlere göz atarak teklif verebilir ve iş alabilirsiniz.


    Sitenin alt sayfalarında ve blog alanında bu konuda oldukça detaylı açıklamalar var.

  • Teşekkür ederim.

Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .