Sitemizde kayıtlı olan üye ve yazarlarımız - sitedeki nick ( isim ) ve mailleri ile üye olmalılar.

Nasıl Olacak ?

İstediğimiz konuda makale yazıyoruz, bu güzel. Fakat bunların satılması neredeyse imkansız. Hangi konu hakkında makale yazılırsa yazılsın, olmasın ki o konunun başta Youtube ve sırayla diğer platformlarda ücretsiz kaynaklarının olmaması. Ben 'Müzik Kulağı' isimli bir makale yazıyorum fakat bu konu hakkında bilgi almak isteyen insanlar öncelikle bu siteye gelip konu hakkında makale aramıyorlar ki bu da satışı imkansız hale getiriyor.

Konuya başka bir pencereden bakacak olursak, 'Müzik Kulağı' hakkında özgün bir makaleye ihtiyaç duran bir müşteri, bu sitede neden benim yazdığım makaleyi alsın ? Belki bu konuda hakkında sitede satışta olan 20 farklı makale var. Ben kendi makalemin satılması için 1/20 şans ile bekleyecek miyim gerçekten ? Buna anlam veremiyorum.

Yorumlar

  • @ehrmantraut0 Merhaba,


    Aslında söylediğin durumu sitedeki birçok yazar yaşıyor. Nedeni, 1-2 içerik ekledikten sonra beklemeleri.

    Aslında şu sayfada : https://www.makaleyaz.net/blog-detay/50/yazar-sorunlari-ve-cozumu-genel-baslik/ bu bahsettiğin konuda detayları neredeyse 2 sene önce paylaştık. 2 sene öncesinde de aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımız vardı:


    "

    5- Makalelerim neden satılmıyor, ne zaman satılır ?


    Arkadaşlar belkide müdahale edemediğimiz tek soru ve sorun bu :) Zira, satım işlemi olması için önce alıcıların olması gerekiyor. Sitemiz 2018 Ekim ayında yayına başladı. Henüz , sektör için yeni sayılır. Ve, tecrübeli arkadaşlarımız iyi bilecektir ki, rekabet etmekte olduğumuz kulvarın " Otorite " sayılacak siteleri, en az 5 senelik sitelerdir. Aynı zamanda, gelişen ve büyüyen bir sektör sayılır makale & içerik sektörü. Tanıtımlarımızı bugüne kadar hep yazar kitlemizi toplamak için yaptık. 2019 başı itibariyle tüm tanıtım, reklam çalışmaları alım yapacak kitle için yapılıyor ve yapılmakta. Bazı gün bir yazarın 24 makalesi de satıldı, bazı zamanlarda site genelinde haftada 2-3 makale de. Bazı yazarlarımız ise, sadece siparişlerden 1 haftası dolmadan 220 TL'ye yakın gelir de elde ettiler. Tek siparişinden 160 TL üzerinde kazananda oldu.

    Bu biraz da, sizlerin çabalarınıza , dikkatinize ve üretkenliğinizle alakalı bağlı bir durum.


    Bizim tavsiyemiz; profil bilgilerinizi eksiksiz girin, kendinizden açıkça bahsedin, ilgi alanlarınızı eksiksiz yazın. Çünkü bunlar, hem hazır makale satışlarında hemde siparişlere verdiğiniz teklifler arasından tercih edileceğiniz en önemli hususlar. Unutmayın ki, alıcılar hazır makale alımı ve sipariş verdikleri yazarlar hakkında yorumlama ve puanlama yapabilmektedir. Bu da ileriye dönük olarak, sizlerin satışlarını etkileyen en önemli hususlardan biridir."

  • Mayıs 2020 düzenlendi

    @ehrmantraut0 selamlar olsun hocam..

    Eğer bu sektörde yeni iseniz bu garipten size gelecek pek çok öneri var. Bu önerilere uygun ilerleme sağlarsan kısa sürede en çok makale satan yazarlar listesine girersin. Örneğin ben sadece 2 ayda en çok satan yazarlar listesine girdim. Muhtemelen 2 ay sonra en cok satan da ben olacağım. Rekabeti severim. Rekebat oluşturmayı da :) Egom yüksektir:) neyse çok uzattım konuya geçelim:)

    ÖNCELİKLE SEKTÖRÜ TANI

    Sektörde yeni isen yani makalecilik sektöründe sevdiğin konularda yazı yazmayı tercih etmek senin az ya da hiç kazanmana neden olur. Eğer sevdiğin kategoriler müşterilerin talep ettiği makale dallarında değil ise.

    ASIL KONUYA GEÇMEDEN ÖNCE: TAKİP ÖNEMLİDİR!

    Sektörü, dünyayı, ülkemizi iyi analiz etmelisin. Çok bir beceri gerektirmiyor. Örnekleyecek olursak:

    • Şu an ülkemiz virüs nedeni ile ekonomik buhramda. Virüsten önce de öyle idi fakat şu an hat safhada bir ekonomik gerginlik var. Yani bu durumu sende biliyorsun. Şu sıralar ekonomi - finans odaklı makalelerin satışı arttı demektir. Ki benim satış potansiyellerimi inceleyecek olursan sadece bir ayda sadece ekonomi - finans alanında 100 makale sattığımı görebilirsin. Peki ne tür ekonomi - finans yazacaksın?

    Hemen Açıklayayım Arkadaşım

    Haber nitelikleri taşıyan ekonomi - finans makalelerinden kaçınacaksın. O tür işler özel ekip adı verilen üç beş kişinin hakimiyetinde. Zaten vereceğim tüyolarla onların satış rakamlarını kısa zamanda geçersin.

    1- Kredi çeşitlerini yaz. Örneğin hangi banka hangi krediyi veriyor. Faiz oranları ödemesi. Vs. Daha da detay vereyim. XX Bankası Kobi Destek KRedisi gibi makalelere yönel. XX bankasının öyle bir kredi adı olması şart değil. Benzeri olsun ama sen ilgi çekici başlık atmalısın. Kobi Destek KRedisi demek şu an buhran döneminde olan ülkemizdeki pek çok esnafın bu tür şeyler araması demek.

    2- Kredi Kartlarına yönelik yaz. XX Kart Faizi, XX Kart Borcumu Ödeyemedim. XX Faiz oranları, XX Nakit Çekim Limiti. KRedimi Ödeyemedim İcra Takibi Ne Zaman Başlar? Eşimin Kredi Borcu Var Benim Kredi Notumu Etkiler mi gibisine en çok aranan konu başlıklarına yönel.

    3- Devletin verdiği destek kredilerini yaz. Geri ödemesiz, faizsiz, düşük faizli tüm kredileri incele yaz.

    BAŞKA NE YAZAR NASIL SATARSIN?

    Yukarıda dediğim gibi şu an işsiz sayısı çok. Maalesef virüs geçse de bu oran çok fazla düşmeyecek. Malum mühendisler bile şu an iş bulamıyor biliyorsundur. Dolayısıyla iş başvuruları iş fikirleri iş ve kariyer kategorilerine uygun merak edilen aranma hacmine sahip konu bul ve yaz.

    MAKALELERİM NE UZUNLUKTA OLSUN?

    Genel ortalama 300 - 500 arasıdır. Bu kelime oranıın altına ınme ustune de cıkma.

    ÖN ŞART SEO KURALLARINA UYGUNLUK!

    Aslında yukarıda bahsettıgım kategorilerde seo ya uygunluk pek mühim değil. Çünkü bunlar sektörel içerikler. Bunu da açıklardım ama uzun iş daha sonra. Yukarıda dedikllerimin dışında yazacaksan kesinlikle seo uyumuna dikkat etmelisin. Yukarıdakilerde seo uyumu çok önemli değil dedim diye seo yu es geçme. Uygula. Soruların olursa bana ulaşabilirsin. Malum 3 yıldır makaleci yetiştirmiyorum bana da bir değişiklik olur:)

    NOT:

    Olabildiğince fazla makale ekle sisteme. Bir birey günde 10 makale yazmaya müsaittir. İşi olsun olmasın. 10 dan sonrası yormaya başlar. Ama 10a kadar zorlanmazsın. Alışırsan hiç zorlanma olmaz. İlk zamanlar zorlanırsın normaldir.Bir kategoriden sıkılırsan bir kaç gün baska kategorılerde yaz. Atıyorum teknoloji oyun gibi yeni çıkan modeller cihazlar oyunlar yaz. Onların da satış hacmi yüksek.

  • Mayıs 2020 düzenlendi

    Selamlar@ehrmantraut0 konuyu bir de şu açıdan değerlendirmeye ne dersin? Misal ele aldığın konu " müzik kulağı". İllaki bu konuyu alacak kişiler müzik yapımcıları olmayacaktır. O halde yazılarımızı tek noktaya odakla yazmayalım. Ne yapalım mesela; senin ilgi alanın müzik harici bir konu değilse müziğe dair konuları ele al. Müzik kulağı insanların öğrenmelerinde de etkin rol oynar. konuyu bu şekilde ele alarak farklı bir bakış açısı edinebilirsin. Bu sayede müzik kulağı yazın artık müzik yapımcıları dışında kişisel gelişimcilerin, eğitimcilerin ve çocuk gelişimcilerin de ilgi alanına girecektir. sen de müzikle ilgili dikkat çekecek yeni bilgiler edinme şansı yakalayabilirsin.

    Bunun haricinde nacizane tavsiyem yazdım satılmaz ki deme, çünkü burada gerçekten çok çok alakasız yazıların satıldığını gördüm. Kendi yazılarımda da işine yaramaz dediğim alakasız konulardaki yazılarımı, alıcılar aldı gitti. Sen yazmaya devam et ve inancını yitirme.Unutma önce kendin inanmalısın başaracağına, sen inanmazsan yazılarına kimsenin de inanmasını bekleme ?

  • Arkadaşım sana bir tek şey söyleyeceğim, bu kadar fazla karamsar olmana gerek yok. Neden dersen, benim yazdığım makalelerin hiçbiri semantik kurallarına bile uymayan içeriklerden oluşuyor. Yani internette arattığında benzer örnekler bulman neredeyse imkansız. Buna rağmen makalelerim satılıyor. Hatta bazıları aynı gün içinde bile satıldı. Bu yüzden makale konu yelpazeni geliştirirsen bence çok iyi bir satış adedine ulaşabilirsin. Zaten sen bilgi olarak çok dolu, özgün ve kurallara uygun makaleler yazdığında ve onlar satın alınıp beğenildiğinde mutlaka devamı gelecektir. Sen işine odaklan gerisini müşterilere bırak. Kolay gelsin.

Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .