Sitemizde kayıtlı olan üye ve yazarlarımız - sitedeki nick ( isim ) ve mailleri ile üye olmalılar.

Küçük Fidan Artık Büyümesin mi :)))

Herkese selammm... Sizlerden küçük ellerinizden öper bir çocuk kitabım var ? Bu yolda ilerlemek adına fikirlerinize ihtiyacım var. Bir çocuk kitabında dikkat ettiğiniz noktalar ya da aradığınız noktalar nelerdir? Bu konu da araştırmalarınız var mı?

Merak edenler için kitabımın ismi Küçük Fidan :))

fikirlerinizi bekliyorum... herkese iyi forumlar

Yorumlar

  • @Betowen öncelikle tebrik ederim =)

    Tabi bu konuda yetkinliğimiz olmasa da nacizane bazı görüşlerimiz olabilir =)


    • Çocuk kitaplarında, özgün veya bilinen hikayeler daha çok görsellerle ilgi çekiyor. Yani hikayeyi çocuklar kendi dünyalarında da hayal gücü ile benimseyebilmeli. Buna da en çok görsel etkili olur sanırım. Ama , bir fark yaratmak istiyorsan; bu görselleri 3 boyutlu şekilde düşünmeni tavsiye ederim. Hani, sayfaları açılınca böyle kabartmalar veya kesme & biçmeli olur ya. Sanki çizgin film karesi gibi.
    • Bazı sayfalarda onu kitap ile reaksiyona sokacak ufak soru - yanıt bölümlerine yer verirsen sanırım fayfası olacaktır. Bu boyama da olur.
    • Ev içinde ailesiyle ve arkadaşlarıyla oyun havasında geçecek bilmeceler, tarif ile görevler, bir cümle veya paragraf aralarına kelimenin görsel karşılığı olan objelerin yerleşimi gib pratik ve internaktif şeyler olabilir.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar =)

    Bol şanslar.

  • Hayırlı uğurlu olsun minik kitabın @Betowen . Senin gibi genç arkadaşların bu tarz eğitici konularda girişimde bulunmaları güzel çocuklara yönelik bir çalışma olması da ayrı bir güzel ? Emeğine sağlık arkadaşım benim başka fikrim yok ?

Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .